2014. november 9.

Popsikrém - Kizárólag természetes alapanyagokból

         
Mindeki a legjobbat szeretné adni a babájának, így van ez, amikor a popsikrémet választjuk akkor is.
A piacon található babapopsi krémek nagy részében azonban találhatóak kritikus kőolajszármazékok és illatanyagok (még a gyógyszertáriban is)!


Az újszülött bőre igen érzékeny, bőr ilyenkor még nagyon vékony, sérülékeny, fogékonyabb a fertőzésekre. Az első egy-két évben a kicsi popsija szinte állandóan nedves közegben van, sokszor folyamatos irritációnak kitéve. Ügyeljünk arra, hogy babánk bőrét milyen krémekkel, kenőcsökkel védjük meg a kipirosodástól, gyulladástól:

1, Ha nincs időnk készíteni, használjunk bio/organikus popsi kenőcsöt.
A Cattier Bio pelenkázáshoz való babapopsi krém hidratálja, védi és regenerálja a babák bőrét. A filmképző, antiszeptikus és bőrpuhító hatásáról ismert bio kakaó, cinkoxid és bisabolol tartalma védőréteget képez a babapopsin, ami megvédi a bőrt a pelenka nedvességétől és kidörzsölésétől. Gazdag tápláló és bőrgyógyító növényi olaj (ximenia, bio oliva és napraforgó) tartalma, valamint a hidratáló és regeneráló bio sárgabarackmagolaj hatóanyagainak köszönhetően megelőzi a bőr irritációját, enyhíti a kellemetlen érzést és csökkenti a kipirosodást.
2, A popsikrémek kiváló alternatívája lehet a bio Shea vaj, minden pelenkacserénél használhatjuk, már újszülött kortól. 3 hónapos kortól keverhetünk bele pár csepp orvosi levendula illóolajat, ami nyugtatja, regenerálja a kipirosodott bőrt.

3, Kenhetjük mandula- vagy sárgabarackmag olajjal is magában vagy pár csepp illóolajjal.
4, Készíthetünk ezek keverékéből popsikenőcsöt:
1 evőkanál Bio shea vaj
1 kávéskanál méhviasz
Az összetevőket gőzfürdő felett összemelegítjük, jól elkeverjük és hagyjuk kihűlni.


3 Hónapos kórtól rakhatunk bele pár csepp illóolajat (Használjunk terápiás célra is alkalmas, kémiai típus szerint bevizsgált és 100%-os tisztaságú illóolajokat) A római kamilla, orvosi levendula kiváló gyulladáscsökkentő hatással bírnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése