2015. március 11.

Koszmó gondok - Mit tegyek, ha kisbabám feje koszmós

Hogyan is távolítsam el kisbabám fejéről a koszmót?

Egy barátnőm kétségbeesetten hívott fel, amikor első gyermeke fején megjelent a koszmó. Sokféle tanácsot kapott már, és az én véleményemre is kíváncsi volt, mivel szeretett volna természetes eszközökkel megszabadulni tőle. 



Most saját és barátaim tapasztalatait osztom meg veletek, mely szerint a sárgabarack illetve az édesmandula olajok BEVÁLNAK koszmó kezelésére. Kislányom 8 hónapos lehetett, amikor fejecskéjén apró, zsíros, fehéressárgás-barnás, pikkelyszerű képződmény jelent meg. Akkor már jártas voltam a természetes kozmetikumok világában, így pár nap alatt könnyen eltüntettük :-)

Most árulom nektek ezt a nagyon egyszerű receptet!

Jól bevált módszer, ha a puha, természetes sörtéjű babakefével minden nap megfésüljük kisbabánk haját. Ezzel nemcsak a készülő koszmóréteg kialakulását akadályozhatjuk meg, hanem a hajhagymák működését is serkentjük, ami kedvez a hajkorona megerősödésének. Az enyhe koszmó eltávolításának egyik legismertebb megoldása, hogy fürdetés előtt pár órával a fejbőrt bekenjük  bio sárgabarackmag, édesmandula olajjal és fürdetés közben vagy utána sűrű kefével óvatosan és fokozatosan eltávolítjuk a felpuhult hámot. Ezt az eljárást naponta megismételhetjük.

Érdemes azonban a megelőzésre törekedni és szappanmentes, babáknak kifejlesztett, bio sampot és tusfürdőt használni kisbabánk mindennapi ápololására!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése