2015. március 5.

5 dolog, amit mindenképp meg kell tenned, hogy megszabadulj az ankéktól, pattanásoktól

Tavasszal, amikor megjelennek az első melegebb napsugarak, virágba borul a természet, mi is szeretünk megújulni. Mi lenne, ha megszabadulnánk apró bőrproblémáinktól?

Aknék vagy pattanások keserítik mindennapjaid? Ez az öt dolog segít, hogy megszabadulj tőlük:

1, Használj sminklemosó helyett jojobaolajat: benedvesített vattapamacsra tegyél pár csepp jojobaolajat és töröld le vele  a sminket.

2, szappan helyett használj agyagot:  tegyél a tenyeredbe egy kávéskanálnyi fehér vagy zöld agyagot cseppents rá pár csepp vizet, az így kapott masszával mosd át az arcod reggel és este.

3, Hidratálás előtt töröld át az arcod kamilla- vagy levendulavízzel.

4, Már kialakult aknéra, pattanásra tegyél egy csepp teafa vagy orvosi levendula illóolajat napi akár 3-4-szer.

5, Hidratáld a bőröd!Mindenképp alkoholmentes krémet használj. Kerüld a hagyományos kozmetikumokat, és ha van rá módod, ruházz be egy bio hidratáló krémbe vagy készíts magadnak egy szépség elixírt.




Szépségelixír problémás bőrre: 
30 ml elkészítéséhez keverd össze az itt felsorolt összetevőket. Nedves bőrre reggel és este használhatod hidratálód helyett.


3 evőkanál jojobaolaj
3 csepp orvosi levendula illóolaj

3 csepp teafa illóolaj

A jojobaolaj akár illóolajok nélkül is alkalmazható, kicsit kevésbé hatásos, de 100 %-ban természetes, hidratál, kiegyensúlyozó hatású és szabályozza a faggyú kiválasztását!


Vigyázat! 2 hét után előfordulhat, hogy újabb pattanások jelennek meg, ami a tisztulási folyamat része, 10 napon belül elmúlnak. Minimum 1 hónapra van szükség, hogy a bőrünk megtisztuljon.

Heti egy alkalommal kiegészíthetjük a kezelést egy arcszaunával és egy zöld agyagos pakolással.

Te hogyan készülsz a tavaszra?









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése