2015. február 17.

A mangóvaj ezer arca, avagy van élet a shea után és előtt is :-)


A shea vajról már tudjuk, hogy milyen sokoldalú ápoló az egész családnak.  A shea  vaj mellé azonban a dobogóra a mangóvaj is joggal felállhat.  Bár népszerűség tekintetében  egy cseppet alulmarad, de az első találkozáskor rájövünk, hogy ennek semmi oka sincs, hisz a mangóvaj bár más kategóriában, de mindenképpen élen jár. Tudtátok, a mangó vaj a legjobb hajápoló? Nemcsak a hajápolásban győztes, remekül hidratálja, táplálja, puhítja és feszesíti a bőrt. Makadámdió vagy édesmandula olajjal keverve igazi nagyágyú a terhességi csíkok megelőzésében. Nézzük meg közelebbről mi mindenre használhatjuk ezt az Indiában és Burmában őshonos fa termésének magjából kinyert csodálatos vajat.



Hajápolás a mangóvajjal

Nincs jobb természetes ápoló száraz töredezett haj és hajvégek ápolására.  Alkalmazzuk minden hajmosás előtt a következő hajpakolást, és búcsút inthetünk a száraz töredezett hajnak.
A hajpakoláshoz szükségünk lesz:
50 ml mangóvaj
30 csepp  édes narancs vagy mandarin illóolajde használhatsz ylang ylang illóolajat is.(opcionális)

Ára: kb 1700 Ft

Arcápolás mangóvajjal

A mangó vajat nem csak a hajunk fogja imádni, de a bőrünknek is igazi kényeztetés. Szintén első számú választás száraz  vagy dehidratált bőr számára. De kiválóan alkalmazhatjuk érzékeny és érett bőr esetén is. A kedvenc  receptünk egy csodás tápláló mélyhidratáló éjszaki krém, ami csodafegyver a ráncok ellen is:

25 ml mangóvaj
5 csepp geránium illóolaj (opcionális)

Ára: kb 1500 Ft

Egzotikus arcpakolás a ragyogó üde bőrért.  Ezt a receptet én "mosoly" :-) pakolásnak nevezem,  akkor használom, ha kicsit borúsabb a kedvem. Nincs az a rossz kedv, amit a mandarin és a balzsamos szuhar víz csodálatos illategyvelege  és a pakolás utáni puha bőr érzete el ne tudna hesegetni.

 Amire szükséged lesz:

2 ek aromavíz (nekem a balzsamos szuhar a kedvencem) ha nincs aromavíz otthon, akkor használhatsz ásványvizet is
1 ek mangóvaj (felmelegített)

Ára: kb  200 Ft

Elkészítés: Vízgőz felett melegítsük meg a mangó vajat, hogy folyékony legyen, de vigyázzunk, hogy ne legyen 35 C nál melegebb. Keverjük hozzá az aromavizet, és adjuk a keverékhez a vörös agyagot, készítsünk homogén pasztát, és adjuk hozza a mandarin illóolajat mielőtt felvisszük a bőrünkre.



Testápolás


Érzéki testápoló. Ebbe a receptbe minden ’finomságot’ beletettünk , hogy a reggel boldogan induljon.   Igazi hidratáló koktél,  amiben a mangó vaj  lágyító hatását a kókuszolaj erősíti.  A testápoló mennyei illatát már említenem sem kell, de a pontot az i re az ylang ylang illóolajjal tesszük fel , ami nem más mint maga az élet öröme. Ellenállhatatlan, csábító, életenergia
30 ml mangóvaj

Ára:  kb. 2100 FT

Levendulás testápoló tej könnyed, de mégis alapos hidratálás a bőrnek.  A fenti recept könnyedebb verzióját azoknak ajánlom, akik a tejesebb állagú testápolót részesítik előnyben. 

Hozzávalók:

1 gr méhviasz

Ára: kb 1800 FT

Elkészítése:


Miután elfertőtlenítettünk minden tálat és eszközt, melegítsük fel gőzfürdő felett egy tálban a mangóvajat a méhviaszt és a makadámdió olajat. Egy másik edényben melegítsük fel az aromavizet is. Amikor a méhviasz  a mangóvaj és az olaj folyékony keveréket alkot, öntsük a keverékhez az aromavizet és kevergessük erőteljesen, amíg kihűl az így kapott keverék, majd a legvégén adjuk hozzá az illóolajat is.   Az elkészült testápoló tejet öntsük az előre elfertőtlenített edénybe.  Igyekezzünk 2 hét alatt elhasználni a testápoló tejet, mivel nem tartalmaz tartósító szert.

Nektek melyik a kedvenc receptetek? Ha tudtok még mangóvajas receptet, osszátok meg velünk! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése