2014. október 23.

Aromás hajpakolások - Hajad egészségesen csillogó és élettel teli lesz

100%-ban természetes - Aromás Hajpakolások

Néhány egyszerű, könnyen elkészíthető, pénztárcabarát és környezetkímélő hajpakolást gyűjtöttünk össze neked, hogy hajad egészségesen fénylő legyen szilikon és egyéb mesterséges anyagok nélkül.




1, Hajpakolás száraz, töredezett hajra - Hajad fényes és élettel teli lesz


A sok téli pára általi nedvesség nem tesz jót a hajadnak, nem is beszélve a sapkáról, az állandó szárítózásról és a hőmérsékletingadozásról. Nekünk azonban van pár egyszerű tippünk!

Mire lesz szükséged:

2 evőkanál shea vajra vagy kókuszolajra
1/2 evőkanál jojobaolajra
1/2 evőkanál argánolajra
5 csepp ylang-ylang illóolajra

Keverd össze az alapanyagokat, tincsenként tedd fel a hajadra, tekerd be egy meleg törölközővel és minimum negyven percig hagyd, hogy a keverék kifejtse jótékony hatásait (akár egész éjszaka a hajadon maradhat!) végül alaposan mosd meg. Érdemes a pakolást heti egyszer alkalmazni!


2, Hajpakolás zsíros hajra zöld agyaggal


Sokan esünk abba a hibába, hogy minél gyorsabban zsírosodik a hajunk, annál gyakrabban mossuk. A folyamatos mosás viszont a faggyútermelés fokozódását eredményezi, ami miatt a hajunk még jobban zsírosodik.
A zöld agyag igen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint pl. a szilícium, vas, magnézium, kalcium, kálium, nátrium, cink, szelén vagy a kobalt. Minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket. A zöld agyag helyre állítja fejbőrünk faggyútermelését, megakadályozva így a gyors zsírosodást. A jojobaolaj egyensúlyba hozza a zsíros hajat, visszaadja vitalitását. Minden esetben csillogást, lágyságot és fényt kölcsönöz a hajnak.



Mire lesz szükséged:

1 porcelántálra
2 evőkanál zöld agyagra
1 evőkanál ecetre vagy almaecetre
1 kávéskanál jojobaolajra
pár csepp citrom vagy atlaszcédrus illóolajra

Összekeverjük az agyagot, az ecetet a jojobaolajat és annyi vizet, hogy homogén pasztát képezzen.
Végül hozzáadunk 3-5 csepp citrom vagy atlaszcédrus illóolajat. Egy ecsettel felvisszük a hajtőre és minimum 30 percig hagyjuk hatni, végül hajunkat alaposan megmossuk. Használjunk PH semleges sampont! Érdemes a pakolást heti egyszer alkalmazni!

Fontos tudni: Az agyag nem érintkezhet fémmel, mert elveszítheti mágneses tulajdonságát!



3, Színezett vagy festett haj ápolása



A rendszeres hajfestés roncsolja a hajszálakat. Ismerd meg ezt a természetes hajpakolást, mely a hajszínt is élénkíti. A fénytelen, merev haj ismét szép, csillogó lesz és ráadásul még illatos is!



Mire lesz szükséged:

2 evőkanál mangóvaj
1 evőkanál argánolaj
1 evőkanál avokádóolaj
3-5 csepp citrom/ pálmarózsa/ orvosi levendula vagy ylang-ylang illóolaj

A mangóvajat egy mozsárban vagy tálban összetöröd és hozzáadod az olajokat és illóolajokat. Tincsenként tedd fel a hajadra, tekerd be egy meleg törölközővel és minimum negyven percig hagyd, hogy a keverék kifejtse jótékony hatásait (akár egész éjszaka a hajadon maradhat!) végül alaposan mosd meg. Érdemes a pakolást heti egyszer alkalmazni!



4, Hullik a hajad? Van megoldás! Próbáld ki ezt a természetes hajpakolást!

A hajhullás egy olyan egészségügyi probléma, amit okozhat a levegő szennyezettsége, a stressz, a nem megfelelő táplálkozás vagy a hajápolási termékek használatának túlzásba vitele.
Íme egy jól bevált recept, ami neked is segíthet a hajhullás megállításában:






Mire lesz szükséged:

1 tojás
2 evőkanál mogyoróolaj
2 csepp atlaszcédrus, 2 csepp pálmarózsa és 2 csepp teafa illóolajok keveréke


Verd fel a tojást és add hozzá a többi alapanyagot. Vidd fel a hajtőre és masszírozd meg fejőröd, utána oszlasd el a haj egészén, minimum negyven percig hagyd hatni, hogy a keverék kifejtse jótékony hatásait, végül öblítsd le LANGYOS vízzel. Érdemes a pakolást heti egyszer alkalmazni! Különösen hatásos zsíros és korpás haj kezelésére is!



2 megjegyzés:

  1. Szeretném kérdezni, hogy a pakolást száraz vagy nedves hajra kell tenni? Köszi :) Lili

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lili! A hajpakolasokat száraz hajra kellene felvinni. Kellemes kikapcsolodast😀 BA

      Törlés